طراحی اتاق ممکن فرآیندی سخت و تا حدودی ترسناک باشد! این ماجرا زمانی سخت تر می شود که بودجه لازم را برای استخدام یک طراح دکوراسیون داخلی نداشته باشید و صفر تا صد کار بر عهده خودتان باشد. با این حال داشته باشید که طراحی داخلی بیشتر هنر است تا علم و قوانین سخت و سریعی در مورد نحوه تزئین اتاق وجود ندارد. اما اگر به دنبال یک نقشه راه هستید تا در طراحی اتاق به شما کمک کند، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. همچنین درنظر داشته باشید که بخشی از طراحی دکوراسیون مربوط به خرید لوازم دکوری زیبا و مناسب خواهد بود.
راهنمای طراحی اتاق با چند روش ساده
1. خلق و خوی خود و اطرافین را درنظر بگیرید
به جای اینکه از خود بپرسید که فضای اتاق چگونه باشد، بهتر است به این موضوع فکر کنید که میخواهید اتاق تان چه حسی به شما القاء کند. با تعیین این موضوع می توانید راحت تر رنگها، بافتها، انتخاب مبلمان و دکوراسیون را انجام دهید. ممکن است یک اتاق ساده و تک نفره، حداقل مبلمان و مواد طبیعی را نیاز داشته باشد. درمقابل یک فضای خانوادگی پر انرژی و غیررسمی ممکن است شامل رنگ ها و الگوهای جسورانه بیشتری باشد. تمرکز بر خلق و خوی به جای یک سبک یا گرایش خاص به شما کمک می کند تا فضایی متفاوت ایجاد کنید که برای شما و اطرافیان هم مناسب باشد.
2. از طرح های مختلف الهام بگیرید
رسانه های اجتماعی، مجلات طراحی داخلی، کتاب ها و وب سایت های مورد علاقه خود را برای الهام گرفتن از طرح های مختلف بررسی کنید. به مکان هایی که دوست دارید طراحی اتاق شما به آن شباهت داشته باشد، فکر کنید و دلیل آن را تحلیل کنید. اگر تنها زندگی می کنید، این فرصتی است تا کمی خودتان را بهتر بشناسید. اگر با افراد دیگر زندگی می کنید، فرصتی برای همکاری در یک فضای مشترک است تا با کمک سایر اعضای خانواده، فضایی زیبا و دلنشین را طراحی کنید.
3. واقع بین باشید
به جای تلاش برای آنکه طراحی اتاق تان را بهگونه ای چشمانداز و رویایی کنید، سعی کنید فضای خود را بر اساس داشتهها و بر اساس واقعیت ایجاد کنید. اگر تنها زندگی میکنید، نیازی نیست از یک میز ناهارخوری شش نفره استفاده کنید. اگر در خانه کار می کنید، دفتر کار موقت را در گوشه اتاق نشیمن ایجاد کنید. و قبل از خرید هر چیزی، بودجه مناسبی تهیه کنید که به شما کمک می کند هزینه های خود را مدیریت کنید.
4. از شلوغ کاری پرهیز کنید
اگر در حال تغییر دکوراسیون هستید، با حذف وسایل اضافی شروع کنید. وسایلی که در کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و یا اینکه قدیمی شده و دوست ندارید از آن بهره مند شوید. اگر در حال طراحی اتاق خالی از ابتدا هستید، قبل از وارد کردن هر چیزیف شرایط را به خوبی بررسی کنید. در هر فضایی برای وسایل شخصی و چیزهایی که اهمیت دارند، جا وجود دارد، اما طراحی داخلی موفق با پذیرش موارد ضروری و ساختن از آنجا شروع می شود.
5. نقشه برداری کنید
اگر میخواهید پلان زمینی ایجاد کنید، ابزارهای آنلاین طراحی اتاق و گزینههای طراحی خانه وجود دارد، اما برنامهریزی فضا نباید بیش از حد فنی باشد. ایده های چیدمان را روی کاغذ ترسیم کنید، یا محل قرارگیری مبلمان را با نوار مشخص کنید. قبل از خرید یک مبلمان، فضای خود را اندازه بگیرید. بهتر است برای اطمینان بیشتر اندازه گیری را دوبار انجام دهید، در غیر این صورت ممکن است مبلای که سفارش دادهاید خیلی بزرگ باشد و نمیتوانید آن را از درب ورودی عبور دهید. و یا اینکه برای اتاق نشیمن شما خیلی کوچک است.
6. پالت رنگ مناسبی انتخاب کنید
انتخاب رنگ باید زودتر از تعیین سایر بخش ها صورت گیرد. اینکار باعث می شود تا ظاهری منسجم تری داشته باشید. دکوراسیون اتاق را میتوان با لوازم جانبی که به راحتی قابل تعویض هستند، روشنتر کرد. اگر تصمیم گرفتید که از چند رنگ برای دکوراسیون اتاق استفاده کنید، بهتر است رنگ های مکمل را انتخاب کنید. اگر ظاهر یک اتاق کاملا سفید را دوست دارید، استفاده از رنگ هایی مانند طوسی روشن برای سایه، فضای آن را زیباتر میکند.
7. از بخش های مهم شروع کنید
اگر بهجای طراحی اتاق بهدنبال بازسازی هستید، به این فکر کنید که چگونه میتوانید روی کفپوشها، رنگ دیوارها و وسایل موجود اتاق کار کنید تا فضا را زیبا و دلنشین کنید. اگر با یک اتاق خالی شروع میکنید، قبل از آوردن مبلمان و لوازم دکوری، کفها را اصلاح کنید، دیوارها را رنگ کنید، کاشی، کاغذ دیواری یا پانلهای دیواری اضافه کرده و یا کابینتها را نصب کنید.
8. بودجه خود را برای خرید مدیریت کنید
هنگام طراحی اتاق، قبل از اینکه به فک خرید بهترین و بزرگترین تجهیزات باشید، ابتدا بودجه خود را مشخص کنید. بزرگترین و گرانترین خریدها شاید فضای خانه شما را زیباتر کند، اما مقدار زیادی از بودجه شما را مصرف می کند. در ابتدا از کیفیت اقلام مطمئن شوید، این کار به شما کمک میکند تا محصولات باکیفیت را با قیمت بسیار مناسبی خریداری کنید.
9. فرش، پرده و منسوجات مناسبی را انتخاب کنید
اکنون که طراحی اتاق را به خوبی انجام دادهاید، میتوانید جریان را در خانه خود متوجه شوید. از همین رو زمان تهیه فرش، پرده و سایر منسوجات مانند رختخواب و بالش های تزئینی رسیده است تا بر اساس نظر و سلیقه خود بهترین ها را انتخاب کنید که مکمل دکوراسیون شما نیز باشند.
10. نورپردازی حرفه ای در نظر بگیرید
یکی از کلیدهای موفقیت در طراحی اتاق، توجه به نور است. طراحی خود را به گونه ای انجام دهید که نور طبیعی برای روز به حداکثر برسد. همچنین میتوانید برای عصر و شب از لامپ های دیگری بهرهمند شوید. از نورپردازی کاربردی گرفته تا چراغهای رومیزی گرم محیطی یا دیوارکوبها، تا نورپردازی خود را در کنار انواع مجسمه و تندیس استفاده کنید که به عنوان دکور عمل میکنند. حتماً هر چهار گوشه اتاق را روشن کنید تا از ایجاد سایه جلوگیری شود و حس خوبی را پس از تاریکی ایجاد کنید.
11. خرید لوازم دکوری
اکنون که همه موارد ضروری را به درستی انجام دادید، وقت آن رسیده لوازم دکوری مناسبی به این طراحی اتاق اضافه کنید. آثار هنری، عکسها یا آینه دکوراتیو، جاشمعی و شمعدان، ظروف دکوری، گل و گلدان را انتخاب کرده و در بخش های مختلف اتاق پخش کنید. قفسه ها و میزها و سایر وسایل تزئینی را با کتابخانه، اشیاء تزئینی فانتزی، گیاهان و … زیباتر کنید. این فرصتی است که از طریق آن حس تازهای به دکوراسیون خانه خود ببخشید.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی 11 قدم برای طراحی اتاق مورد بررسی قرار دادیم. رعایت این موارد برای افرادی که می خواهند با کمترین هزینه، بیشتری بهره را ببرند، ضروری است. همانطور که گفتیم خرید لوازم دکوری مناسب حس تازهای به خانه شما می بخشد. اگر قصد خرید دارید می توانید به فروشگاه لوازم دکوری دی دکور مراجعه کرده و بهترین محصولات را با قیمتی مناسب خریداری کنید. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.